Narkobanderne kom desværre først

Unge hjemløse er lette ofre for venlige tilbud om hurtigt tjente penge ved at sælge hash og kokain på gaden, fortæller Berlingske Tidende. De unge er både hjem- og pengeløse. Ofte har de ingen uddannelse, er måske endda droppet ud af skolen, og selvværdet er i bund. De er med andre ord nemme at overtale med venlige ord om hurtigt tjente penge.

Det er endnu et eksempel på, at samfundet burde have sat kraftigere ind på at guide svage og sårbare unge ind i faste rammer med et sted at bo, en beskæftigelse (uddannelse el. arbejde) og personer, som kan støtte dem i dagligdagen.

Men narkobanderne kom desværre først. Rekrutteringen af de unge hjemløse er taget til, efter at Pusherstreet i Christiania blev lukket. Københavns kommunes hjemløseenhed er opmærksom på problemet og har råbt vagt i gevær, skriver Berlingske Tidende.

Men det klares ikke med det. Der må helt anderledes kræfter og ressourcer til for at finde og støtte de børn og unge, som er på vej ud i hjemløshed – og måske også narkohandel. Det er en af samfundets opgaver at tage sig af de unge – ikke narkobandernes. Alle ved, at når først man er inde i en bandes interesseområde, er vejen ud livsfarlig. Den vej bør vi som samfund ikke acceptere, at nogen skal gå ad.

Ole Hjuler, leder af Blå Kors Pensionat Taastrup, november 2016

Gem