Det, der hjælper
– er den rigtige hjælp

Det hjælper ikke at kræve, at Johny skal spise ordentlig mad i stedet for at fylde sig med bajere, hvis han ikke kan finde ud af lave mad.

Det hjælper heller ikke at sige, at Danny skal se at få ordnet sine pengesager i banken, hvis han ikke kan finde ud af at gå på nettet og i øvrigt er bange for at møde frem i banken.

Det hjælper overhovedet ikke på den ramme lugt omkring Jan, hvis Jan ikke kan finde ud af, hvordan han får vasket sit tøj – eller sig selv.

Der er meget, som de mænd og kvinder, der lever som hjemløse, aldrig har lært hjemmefra – i reglen fordi ”hjemme” ikke har været et hjem med overskud til at lære børn basale færdigheder.

På Blå Kors Pensionat Taastrup prøver vi at samle op på nogle af de mangler, men ofte er der langt større problemer, som beboerne slås med, og som må komme i første række. Men hvis Johny, Danny og Jan får mulighed for at flytte ind i en udslusningsbolig med plads til fem mennesker, evt. sammen med Margit og Lone, har de fem – med bistand fra støttepersoner – gode chancer for at finde ud af, hvordan man klarer en helt almindelig hverdag.

De kan med hjælp fra hinanden og nogle pædagoger sætte sig ind i alle de hverdagsting, som andre har lært hjemmefra eller har fået støtte til fra forældrene, da de fløj fra reden. Vi mangler bare lige nogle store boliger med plads til at indrette sådan nogle bofællesskaber.