Et hjerte af guld

”Du skal ud og arbejde”, lyder det til vores beboere. Og ja, det er der faktisk også en del af dem, som gerne vil. Der er bare ikke ret mange arbejdsgivere, som vil have dem.

Det er meget få arbejdsgivere, som vil ansætte et menneske, der har været alkohol- eller hashmisbruger i mange år. Der er dog undtagelser.

Der er arbejdsgivere, som kan se det enkelte menneskes værdi, og som er langmodige, hvis der skulle indtræde en druktur. Der er solskinshistorier om arbejdsgivere, som er meget glad for deres medarbejder, uanset at vedkommende er tidligere hjemløs og alkoholmisbruger. Det er arbejdsgivere, som kan se de menneskelige værdier i medarbejderen.

Fortællingen om gartneren var sådan en solskinshistorie.

Gartneren ansatte en mand med et vildt sind, men et hjerte af guld. En mand, som tidligere havde forsøgt at drikke sig fra vildskaben, som rasede i ham, men som nu efter en del års frivilligt gartnerarbejde var lykkelig for at få et fast job.

Den nye medarbejder knoklede løs. Han udførte sit arbejde nærmest dobbelt så hurtigt som de andre ansatte, og han havde ikke rigtig tålmodighed til at vente på deres tempo. Men både han og hans arbejdsgiver var lykkelige for ansættelsesforholdet.

Solskinshistorien sluttede ulykkeligvis meget tragisk. Den energiske medarbejder blev alvorligt syg. Hans arbejdsgiver, gartneren, forsikrede ham, at han altid kunne komme tilbage på arbejde, uanset hvor mange måneder, han var sygemeldt.

Da han blev begravet, kunne gartneren ikke være til stede. Han var bortrejst og måtte i stedet nøjes med at sende en stor bårebuket til sin medarbejder. Gartneren var kommet til at sætte stor pris på mennesket bag det vilde sind og havde set hjertet af guld.