Hellere en skideballe
– end at blive ignoreret

”Hej!”
Ingen reaktion. Hun ser end ikke på ham, men går bare ned ad trappen med halvt bortvendt ansigt. Der er en mærkelig måde at være nabo på.
Erik har efterhånden slet ikke lyst til at forlade sin lejlighed, fordi han risikerer at møde en af de andre i opgangen – og samtidig hader han at være i lejligheden. Han får ikke ryddet op eller gjort rent. Men det nedværdigende og ubehagelige ved at blive ignoreret er værre.
Der er sågar nogle af naboerne, som har stået og snakket om ham. Han kunne se det, da han stod lidt tilbagetrukket og så ud ad vinduet. Den måde, de stod og så op mod hans lejlighed og tydeligt gav udtryk for deres mishag, var ikke til at tage fejl af.
Erik har heller ikke lyst til at lave mad. Han kan ellers godt lave flere retter, men han er ikke sulten og har slet ikke lyst til at spise alene. Man kan få bragt varer ud fra Brugsen, så han får sine øl leveret ved døren. Det er lidt ensomt at drikke alene, men det hjælper, efterhånden som han når til nr. syv.

Forleden fik han så besøg af en socialarbejder. Han var lige ved ikke at lukke op, men så genkendte han ham gennem dørspionen. Socialarbejderen har kendt Erik gennem en del år, og nu kom han for at spørge, om Erik havde lyst til at flytte over i et sam-bo.
”Et sam-bo? Hvad er det?”
”Det er en slags kollektiv, hvor man har sit eget værelse, som man har huslejekontrakt på, og så har man også del i stuen og køkkenet og toilet og badeværelse sammen med fem andre,” forklarede socialarbejderen.
”Og så er du så heldig,” fortsatte han, ”at jeg er tilknyttet stedet, så jeg er der næsten hver dag og hjælper med at få det hele til at fungere.”

To måneder senere ved Erik, hvad et Sam-bo er. Han har nu boet der i en måned, og han får mad hver dag. Nogle gange har han selv lavet den, andre gange har en af de andre, og dem, der er hjemme ved spisetid, spiser sammen. Nogle gange synes en af de andre, at Erik har rodet for meget i køkkenet og skælder ham ud. Men hellere få en skideballe end at blive ignoreret, tænker Erik.